18 Nisan 2025 11:05

Adana Ekmek ve Gül, Alevi katliamına karşı Samandağ eylemine çağrı yaptı: Dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim

Adana’da Suriye’de Alevi halkına ve kadınlara yönelik katliama karşı 24 Nisan’da Samandağ’da yapılacak eyleme çağrı yapan Adana Ekmek ve Gül; “Dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim” dedi.

Adana Ekmek ve Gül, Alevi katliamına karşı Samandağ eylemine çağrı yaptı: Dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim

Fotoğraf: Evrensel

Adana — Suriye’de Alevilere yönelik katliam ve kadınlara dönük sistematik saldırılara karşı, Suriye Kadın İnisiyatifi’nin çağrısıyla 24 Nisan’da Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir eylem gerçekleştirilecek. Eyleme, aralarında Adana Ekmek ve Gül, Adana ve Hatay’dan kadın örgütleri ve çok sayıda kitle örgütünün de bulunduğu 140 kadın örgütü destek veriyor.

Adana’da yapılan açıklamada Adana Ekmek ve Gül adına konuşan Seren Elataş, Alevilerin sistematik olarak katledildiğini, kadınların ise kaçırılıp tecavüze uğradığını, öldürüldüğünü ve akıbetlerinin bilinmediğini belirtti. “Ezidiler, Kürtler, Ermeniler, Süryaniler, Nusayriler... Bu toprakların tüm kadim halkları ve inançları yok edilmek isteniyor. Ve dünya susuyor!” diyen Elataş, suskunluğun tanıdık olduğunu vurgulayarak Maraş, Sivas, Dersim, Halepçe, Şengal ve Roboski’de yaşananları hatırlattı.

HTŞ’nin “katli vacip” fetvalarıyla Alevilere soykırım uyguladığı dile getiren Elataş, kadınlara dönük şiddet ve cinsel saldırıların da militarist ve erkek egemen düzenin bir sonucu olduğu ifade etti.  

Eyleme çağrı yapan Elataş, dayanışmanın ve mücadelenin büyütülmesi gerektiğini belirterek tüm kadınlara, 24 Nisan’da Samandağ’da buluşma çağrısı yaptı. “Hayatı çalınan tüm kadınlar için çok üzgünüz ama öfkemiz üzüntümüzden büyük” diyen Elataş, “Susmuyoruz, unutmuyoruz, affetmiyoruz! Buradayız, tüm kadın yoldaşlarımızla… Geleceği, barışı, özgürlüğü biz inşa edeceğiz!” şeklinde konuştu. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Bizzat Erdoğan’ın, pandemiyi ‘üretim ve lojistik üssü olma fırsatı’ olarak işaret ettiği 2020’den bu yana ucuz emek eksenli dönüşümün çarpıcı sonuçları ortaya çıkıyor. ‘Üretim, ihracat’ gibi sloganlarla pazarlanan dönüşüm, çocuk emeğini de başta sanayi olmak üzere sermayenin hizmetine sundu. Bu dört yılda 750 bin çocuk daha resmi rakamlara işçi olarak geçti.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Gençlerin sokak eylemlerine atıfta bulunan Bahçeli, "Öğrencinin yeri okuldu, sınıftır, kütüphanedir" dedi.

Evrensel'i Takip Et